Hekwerk kopen Houten

Je woning in Houten kan mooier worden als je je tuin voorziet van een schutting of een hek. Ook bedrijven hebben er baat bij om een omheining te plaatsen zodat in hun geval ongenodigde gasten niet het terrein op kunnen komen.

In Houten zijn er veel hekwerkbedrijven actief die graag een schutting of hekwerk bij jou komen plaatsen. Voordat je begint is het handig om rekening te houden met een aantal zaken en is het raadzaam om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken. Het komt namelijk voor dat de prijsverschillen tussen de goedkoopste en duurste offerte op kunnen lopen tot wel 20%. Door de beste offerte te kiezen kun je besparen op je aankoop.

Redenen voor hekwerk in Houten

Poort sierpoortIedereen die een tuin of een bedrijfsterrein heeft kan behoefte hebben aan hekwerk. Het doel van zo een omheining kan zijn:

 • Duidelijkheid: je laat aan de buitenwereld weten dat het om jouw terrein gaat en waar precies de grens is
 • Veiligheid: je weet wat tot jou behoort en kunt dat beter beschermen
 • Privacy: met bepaalde type hekwerk kun je inkijk voorkomen
 • Sier: het oogt mooi en maakt je woning een stuk aantrekkelijker

Hekwerk is bedoeld voor particulieren en bedrijven. Hekwerk maakt jouw stuk grond zichtbaarder en geeft je de nodige privacy. Laat je eens vrijblijvend adviseren door meerdere hekwerkbedrijven uit je regio.

Grondwerk

Voorafgaand aan het laten plaatsen van hekwerk kun je te maken krijgen met een ongeschikt stuk grond, welke dus bewerkt moet worden. In dat geval moeten er grondwerkzaamheden plaatsvinden en dient het bedrijf een strook van je tuin uit te graven bijvoorbeeld. Grondwerkzaamheden kunnen noodzakelijk zijn om verschillende redenen, zoals:

 • Ophogen tuin voor nieuw hekwerk
 • Bestraten en schutting plaatsen
 • Uitgraven tuin om nieuw grind en zand te storten
 • Uitgraven tuin voor het plaatsen van vijver of zwembad

Soorten hekwerk

Er zijn 3 soorten hekwerk te verkrijgen, namelijk:

 • Spijlenhekwerk
 • Gaashekwerk
 • Sierhekwerk

Voorbeeld spijlenhekwerkSpijlenhekwerk heeft een duidelijke veiligheidsfunctie. Gaashekwerk ook, maar kan ook ingezet worden om simpelweg een grens aan te geven, zonder dat de veiligheid per se voorop staat. En sierhekwerk heeft als functie, zoals de naam al zegt, je woning mooier te maken. Echter kun je bij de entree van een kantoor ook sierhekwerk laten plaatsen voor een betere klantenbeleving. Sierhekwerk is vanwege het doel dan ook vaak wat lager van stuk dan bijvoorbeeld spijlenhekwerk of gaashekwerk.

Soorten materialen te koop in Houten

Hekwerk wordt meestal gemaakt van ijzer of hout. Beide materialen zijn geschikt, maar kennen zo hun voor- en nadelen en moeten op andere manieren onderhouden worden.

– IJzer

Hekwerk van ijzer heeft, naast het feit dat het in allerlei vormen en sterktes gegoten kan worden, als voordeel dat het ontzettend lang meegaat. Als het ijzer gegoten is, gaat er zink overheen. Dit zorgt ervoor dat het niet kan roesten. Aangezien veel mensen de kleur van ijzer kil vinden, wordt er vervolgens een verflaag aangebracht. In het geval van hekwerk is dit vaak een donkere tint zodat vuil niet zo snel opvalt.

– Hout

Hout is ook een veelgebruikt materiaal voor hekwerken. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor het gebruik bij het vervaardigen van hekwerk. Het ene hout is nou eenmaal steviger dan het andere hout. Bovendien zijn ook niet alle houtsoorten mooi genoeg om te gebruiken voor hekwerk.

Wat als je buren in Houten hebt?

Voorbeeld schutting Houten Overweeg je hekwerk of een schutting te plaatsen tussen jouw tuin en die van de buren? Dat vraagt om samenwerking. Echter moet het hekwerk door beide partijen uitgekozen worden. Daarnaast moet vooraf besproken worden wie het werk verricht en hoe de kosten gedeeld worden. In Houten is hekwerk erg belangrijk. Je kunt het zien als een goede afspraak die je maakt waar ieder zich aan blijft houden. Je wilt niet dat iemand haar grofvuil bij jou in de tuin zet, omdat er geen duidelijk scheiding is. Beter voorkomen dan genezen.

Planten of bomen worden niet gezien als hekwerk of iets dergelijks. Daar is dus geen vergunning voor nodig. Uiteraard alleen op aangewezen eigen grond.

Prijzen hekwerken 2019

Hieronder volgt een prijstabel met enkele voorbeeldprijzen voor hekwerk in Houten .

Type hekwerk Prijs per lopende meter
Sierhekwerk €70 euro
Gaashekwerk €60 euro
Spijlenhekwerk €75 euro
Dubbelstaaf hekwerk €55 euro
Houten hekwerk €45 euro

Je kunt ook kiezen voor allerlei extra’s zoals het doortrekken van de omheining over je oprit d.m.v. een schuifpoort. Deze kosten vanaf €750 euro per poort van 2 meter breed. Daarnaast kun je de poorten uitrusten met een intercom voor €500 euro. Bekijk de prijzen hekwerk pagina.

Hekwerkbedrijf inschakelen uit Houten

Er zijn allerlei soorten hekwerken die geplaatst kunnen worden en waar eventueel een vergunning voor aangevraagd moet worden. Een specialist staat je graag te woord. Laat je nu gratis en vrijblijvend adviseren door meerdere hekwerkbedrijven uit Houten . Vraag offertes op!